General Information
Scientific Name :
Recommended Area (सिफारिस क्षेत्र) : काठमाण्डौ उपत्यका वा सो सरह,मध्य पहाडी क्षेत्रको टार तथा वेसी
Recommended Domain :
Agronomical Characteristics
Maturity Days (पाक्ने दिन) : ९८
Maturity Duration :
गुण तथा विशेषताहरू :
- कोषाको रंग: हल्का बैजनी
- अन्नको रंग: रातो खैरो
- बयस्क बिरुवाको पातको आकार: २.१ वर्ग से.मी.
- बयस्क बिरुवाको पातको रंग: गाढा हरियो
- फूलको रंग: फिक्का हरियो
- दानाको आकार: गोलो
- प्रति बिरुवा कोषा संख्या: ८० ( १७ - १६७)
- प्रतिरोधी विशेषताहरू: ओइलाउने र जरा कुहिने ( wilt root rot complex : Sclerotium sp., Fusarium spp., Pythium sp. and Rhizoctonia sp.), पात डढुवा (Stemphylium blight), रोगहरुको प्रकोप सहन सक्ने क्षमता
- पचास प्रतिशत फूल फुल्न लाग्ने समय: ९८ ( ६६ - ११९) दिन
- प्रोटिनको मात्रा : दानामा प्रोटिन: २५.५ - २६.२, कुसौरोमा प्रोटिन: १४
- सगुनको पात चौडा, मध्यम, पातको रंग गाढा हरियो
- बीउको आकार गोलो र सानो
उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
फूल फुल्न लाग्ने समय (दिन) :
बाली पाक्ने समय (दिन) : 160
Other Characteristics
न्युनतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
अधिकतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
Yield Index :
बोटको औसत उचाई (से.मि.) : 34
रोपण समय :
विविधताको प्रकार :
सिफारिस बर्ष : २०६४ (२००७)
हजार दानाको तौल (ग्राम) :
|
Copyright © 2025. All rights reserved.