General Information
Scientific Name :
Recommended Area (सिफारिस क्षेत्र) : पहाड
Recommended Domain :
Agronomical Characteristics
Maturity Days (पाक्ने दिन) : १३०-१३५
Maturity Duration :
गुण तथा विशेषताहरू :
- नढल्ने र वाली पाकी सक्दा पनि पात हरियै रहन
- पातको डढुवा रोग र खैरो धब्बे रोग सहन सक्ने
- उपयोगको उपयुक्त तरिका : पोलेर, भुटेर, उसिनेर, च्याँख्ला, ढिंडो, आदि
- प्रोटिनको मात्रा : 11.0
- च्याङ्खला र पीठोको अनुपात : 2.1: 1
- बोटको फेदबाट घोगासम्मको उचाइ : 118 से मी
- पचास प्रतिशत धान जुँगा निस्कन लाग्ने समय : 72 दिन
- पातको आकार : मझौला तथा आधा झुकेको
- बीउको दानाको रंग : सेतो
- बीजको प्रकार : थाप्लो नकुच्चिएको
- घोगाको वनावट : अर्ध बेल्ना तथा अर्ध सोली आकार
- धानचमराको रङ : सेतो र गुलावी मिश्रित
- जुँगाको रङ : सेतो र गुलावी मिश्रित
- पातको मूल नसाको रङ : सेतो र गुलावी मिश्रित
उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
फूल फुल्न लाग्ने समय (दिन) :
बाली पाक्ने समय (दिन) : 135
Other Characteristics
न्युनतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
अधिकतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
Yield Index :
बोटको औसत उचाई (से.मि.) : 237
रोपण समय :
विविधताको प्रकार :
सिफारिस बर्ष : २०६३ (२००६)
हजार दानाको तौल (ग्राम) : 401
|
Copyright © 2025. All rights reserved.